Ne dopustite da pečena piletina propadne, umjesto toga, iskoristite ostatke svoje pečene piletine drugi dan kroz ovo jelo u kojem će uživati cijela obitelj.
Ova kremasta tjestenina s od piletine i rajčica je super način da na najbolji način iskoristite ono što već imate u hladnjaku. Napravite tjesteninu od pečene piletine drugi dan i uživajte u savršenom obroku.
Ovo su sastojci potrebni za pripremu pečene piletine drugi dan:
- 250 g pečene piletine, isjeckane
- 400 g rajčice narezane na kockice, ocijeđene
- 420 g kukuruza, ocijeđenog
- ½ crvenog luka, narezanog na kockice
- 300 g vrhnja za kuhanje
- 450 g tjestenine
- papar, po ukusu
- 200 g naribanog mozzarella sira
- svježi peršin
Kako se priprema pečena piletina drugi dan?
Zagrijte pećnicu na 180°C. U zdjeli pomiješajte piletinu, rajčice, kukuruz, luk i vrhnje za kuhanje. Dodajte tjesteninu i miješajte dok se ne ujednači. Izlijte smjesu u posudu za pečenje 22x33 cm. Pospite paprom po ukusu.
Prelijte mozzarellom i pecite nepokriveno 30 minuta. Odozgo pospite svježim peršinom. Uživajte u pečenoj piletini s tjesteninom drugi dan.