Kako se kuha u ekspres loncu? Svi ekspres lonci rade na istom principu. Kod recepata za ekspres lonce, sva vremena kuhanja trebaju se uzimati samo od trenutka kada je dostignuta razina tlaka, u kojem trenutku trebate smanjiti vatru, ali pokušati zadržati istu razinu tlaka za navedeno vrijeme.
To može uključivati pojačavanje i smanjivanje topline tijekom procesa kuhanja ili premještanje posude na plinske prstenove različite veličine. Imajte na umu da je kuhanje pod pritiskom mokri način kuhanja i nikada ne biste trebali ništa kuhati u ekspres loncu bez najmanje 2 cm sloja tekućine na dnu.
Da bi ekspres lonac funkcionirao, mora postojati prostor za stvaranje pare u tlak, stoga ga nemojte puniti više od pola. Kod ekspres lonca za kuhanje postoje dva načina otpuštanja pritiska. Prvo, možete pustiti da tlak padne prirodno, što će značiti da se hrana nastavlja kuhati kako tlak pada.
Kada želite da pritisak brzo padne, posudu stavite ispod hladne slavine.