Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kuhinjski trikovi /

Kako se koristi prašak za pecivo umjesto kvasca?

Prašak za pecivo često se koristi umjesto kvasca. Saznajte kako se koristi prašak za pecivo umjesto kvasca.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Kvasac je jednostanični organizam kojem je za preživljavanje potrebna topla, vlažna okolina. Koristi se u kuhinjama diljem svijeta kao sredstvo za dizanje dizanja tijesta pretvaranjem šećera u ugljični dioksid i etanol. No, može li se koristiti prašak za pecivo umjesto kvasca?

Omjer zamjene kvasca s praškom za pecivo u receptu je 1:1, što znatno olakšava zamjenu ako imate prašak za pecivo pri ruci. Jednostavno izmjerite količinu praška za pecivo onoliko koliko kvasca zahtijeva recept. Zamjena kvasca za prašak za pecivo je najbolja kada se koristi za kruh, tijesto za pizzu ili muffine.

Ako se u receptu koristi previše praška za pecivo na bazi aluminijevog fosfata, sa svakim ćete zalogajem osjetiti nešto pomalo gorko. Budite svjesni toga dok dodajete prašak za pecivo. Kako biste smanjili šanse da promijenite okus svog recepta, dodajte mali prstohvat sode bikarbone.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike