Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Zimnica /

Kako se kiseli kupus - recept i postupak kisljenja kupusa

Za prosječnu obitelj dovoljno je oko 25 kilograma kupusa godišnje. Kako se kiseli kupus?

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Za kiseljenje kupusa potrebno vam je svega nekoliko sastojaka i malo dobre volje. Priprema je srednje zahtjevna, ali uz malo strpljenja i želje pripremit ćete ovu zimnicu bez problema. Prije pripreme obavezno je temeljito oprati posudu u kojoj ćete kiseliti kupus.

Kako se kiseli kupus?

Potreban vam je kupus, sol, voda i posuda u koju ćete staviti kupus za kiseljenje. Prvo narežite korijen svake glavice kupusa. Zatim taj isti kupus položite u bure ili posudu u kojoj ćete kiseliti. Poslažite jedan sloj kupusa na dno posude i zatim ga obilno posolite. Tako redajte kupus jedan na drugi sloj i svaki put posolite. Ostavite kupus da tako odstoji 24 sata.

Nakon 24 sata ulijte vodu u kupus tako da svaki kupus bude preplavljen vodom. Kako bi kupus ostao na mjestu u vodi bez plutanja na površinu možete na vrh staviti neku vrstu pritiska. Taj pritisak može biti napravljen od čistog kamena ili možete uzeti veliku vrećicu koju ćete napuniti vodom i tako pritisnuti kupus prema dnu posude u kojoj se kiseli.

Tako pripremljen kiseli kupus ostavite u posudi 3 tjedna. Nakon 3 tjedna kupus je ukiseljen i spreman za korištenje u raznim jelima.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike