Kako se jede sushi ovisno o priboru za jelo? Sushi možete jesti rukama ili štapićima za jelo. U Japanu gosti često jedu sushi rukama, a ne štapićima, zbog čega sushi barovi posjetiteljima ponude vrući, mokri ručnik („oshibori“) prije obroka kako bi mogli oprati ruke.
Bitno je da izbjegavate trljanje štapića zajedno kada ih koristite. Takav način konobaru signalizira da je pribor loše kvalitete. Vodite računa i o svom štapiću za jelo na kraju obroka. Izbjegavajte da ih stavljate okomito preko tanjura, što je japanska pogrebna tradicija. Umjesto toga, stavite svoje štapiće zajedno i položite ih na jednu stranu zdjele ili posude kako biste poslužitelju dali do znanja da ste gotovi.
Kako se jede sushi? Jedite sushi na način koji vam je ugodan, ali postoji odgovarajuća tehnika za konzumiranje rolada.
Kako se jede sushi na pravi način:
Očistite ruke. Bez obzira planirate li jesti sushi rukama ili ne, obavezno ih operite ili obrišite prije jela.
Po potrebi upotrijebite štapiće za jelo. Upotrijebite par štapića za jelo za jelo sushi ako više volite koristiti pribor. Zgrabite gornji štap na otprilike trećini dolje, stavljajući ga između palca i kažiprsta. Donji štap trebao bi sjediti na dnu vašeg palca i kažiprsta, prirodno naslanjajući se na domali prst. Upotrijebite srednji prst da pomaknete gornji štapić za jelo, a da donji štapić ostane nepomičan. Samo se vrhovi pribora trebaju dodirivati. Upotrijebite štapiće za jelo da zgrabite roladu sushija, pritiskajući samo toliko da podignete hranu do usta.
Jedite komad po komad . Jedite jedan po komad sushija, u jednom ili dva zalogaja. Izbjegavajte rezati sushi na manje komade ili odvajati komad ribe od ostalih sastojaka.