Bijele rotkve su ukusno povrće koje će obogatiti svako vaše jelo. Kako se jede bijela rotkva? Bijele rotkve možete peći. Narežite ih na kockice i pecite ih na tavi zajedno s ostalim povrćem.
Stavite bijele rotkve u posudu za pečenje zajedno s mrkvom, lukom, češnjakom, začinima, juhom od povrća, mesom i svim vašim omiljenim povrćem. Stavite na nisku vatru i pustite da se sokovi i okusi počnu spajati za izvrstan obrok.
Još jedan način kako se jede bijela rotkva je pečena ili kuhana na pari. Koristite bijele rotkve na bilo koji način na koji biste koristili mrkvu. Probajte ih pečene ili kuhane u varivima i juhama ili pržene. Ako još niste probajte lagano kuhane na pari s maslinovim uljem, soli ili limunovim sokom za okus.
Najjednostavniji, a vjerojatno i najbolji način kako jesti bijele rotke je sirove. Rotkvice brzo rastu i možete ih oprati i jesti odmah nakon berbe. Možete ih jednostavno narezati na kolutiće i poslužiti ih s umakom od kikirikija ili maslacem.