Za mljevenje šećera prvo vam je potreban mali moćni blender, poput mlinca za začine, nutrijenata ili procesora hrane. Najveći uspjeh vjerojatno ćete postići u blenderu. Možda ćete morati isprobati nekoliko različitih uređaja da vidite kako samljeti šećer.
Zatim dodajte granulirani šećer i kukuruzni škrob. Kukuruzni škrob je važan kod mljevenja jer održava šećer suhim.
Zatim sve dobro izmiksajte, oko četiri do pet minuta. Zaustavite se i promiješajte lopaticom kako biste bili sigurni da ste promiješali tako da se sav šećer sjedinio.
Nakon nekoliko minuta prođite kroz prste i ako vam se šećer čini pjeskovitim, nastavite miješati. Možda ćete još uvijek osjetiti malo teksture na kraju, ali to je u redu. Ako vam se čini da ne možete dobiti željenu teksturu šećera, možda ćete morati isprobati manji, jači blender.
Kada ste ga samljeli, čuvajte svoj domaći šećer u prahu u hermetički zatvorenoj posudi i rok trajanja će biti neograničen.