Praktični savjeti /

Kako najbolje i najlakše samljeti šećer?

Image
Foto: Pixabay

Šećer je najpoznatiji dodatak za jela koja želimo učiniti slatkima. Kako samljeti šećer?

24.2.2022.
16:26
Pixabay
VOYO logo

Za mljevenje šećera prvo vam je potreban mali moćni blender, poput mlinca za začine, nutrijenata ili procesora hrane. Najveći uspjeh vjerojatno ćete postići u blenderu. Možda ćete morati isprobati nekoliko različitih uređaja da vidite kako samljeti šećer.

Zatim dodajte granulirani šećer i kukuruzni škrob. Kukuruzni škrob je važan kod mljevenja jer održava šećer suhim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zatim sve dobro izmiksajte, oko četiri do pet minuta. Zaustavite se i promiješajte lopaticom kako biste bili sigurni da ste promiješali tako da se sav šećer sjedinio.

Nakon nekoliko minuta prođite kroz prste i ako vam se šećer čini pjeskovitim, nastavite miješati. Možda ćete još uvijek osjetiti malo teksture na kraju, ali to je u redu. Ako vam se čini da ne možete dobiti željenu teksturu šećera, možda ćete morati isprobati manji, jači blender.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada ste ga samljeli, čuvajte svoj domaći šećer u prahu u hermetički zatvorenoj posudi i rok trajanja će biti neograničen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo