Jedan od najboljih načina kako rastopiti sir je na tavi. Važno je imati dobru tavu za koju se sir neće lijepiti.
Prije nego što se odlučite rastopiti sir na tavi, najprije ga naribajte na sitno. Zatim, uzmite neljepljivu tavu. Vrlo je važno da pripazite da koristite nisku vatru kako bi se sir ravnomjerno otopio.
Da biste sir otopili izravno u tavi, ravnomjerno rasporedite naribani ili izmrvljeni sir i dodajte malo kukuruznog škroba i isparenog mlijeka kako biste dobili glatku teksturu sira prilikom rastapanja. Možete dodati i krišku američkog sira kako biste postigli glatku konzistenciju. Možete dodati i malo octa.
Dok topite sir, mutite ga dok se topi. Dodajte svoje ostale sastojke ako su vam potrebni i premjestite sir iz tave u drugu posudu kada se dovoljno rastopio.
Važno je da se prema siru ponašate nježno dok ga topite. Iako možete odabrati pravu vrstu sira za svoje jelo, previsoka temperatura ili predugo zagrijavanje mogu dovesti do stezanja proteina, što rezultira istiskivanjem vode i masti.