Prženi lješnjaci /

Lješnjaci se mogu pržiti i u mikrovalnoj pećnici, znate li kako?

Image

Bilo da sastavljate jednostavnu salatu, dodajete malo proteina jelu s tjesteninom ili želite ukrasiti kolač bez brašna, dodajete li orašaste plodove bilo koje vrste, jedan od najjednostavnijih načina da ih učinite ukusnijim je tostiranje.

2.10.2021.
16:37
VOYO logo

Jednostavna tehnika može dati bljutavim ili gorkim lješnjacima hrabar, bogat okus koji jelo potpuno uzdiže. Dodajte prepržene lješnjake u salatu i odjednom gledajte kako nestaje iz zdjele. No, pri prženju lješnjaka treba vremena. Ako koristite pećnicu, trebat će vam petnaestak minuta da se zagrije, a zatim još 8-12 minuta da orasi porumene, zatim neko vrijeme da se posuda ohladi. To nije beskrajno, ali znači da se korak koji se često preskače. Kao i većina ljudi, smatramo da opravdavamo dodavanje sirovih lješnjaka u svoje recepte jednostavno zato što smo u žurbi.

Ali ne više, sve zahvaljujući pametnom triku koji bih voljeli da smo znali ranije: tostiranje lješnjaka u mikrovalnoj pećnici. kako pržiti lješnjake u mikrovalnoj? Da, doista možete pržiti lješnjake u mikrovalnoj pećnici - a to je iznenađujuće jednostavno! Potrebno je samo nekoliko minuta i rezultira savršeno ispečenim orašastim plodovima koji su ukusni i hrskavi. Budući da mikrovalna pećnica kuha predmete iznutra, prženje lješnjaka u mikrovalnoj pećnici ima puno smisla. Ravnomjerno ih kuha tako da izvana ne izgori prije nego centar nazdravi. Evo kako to učiniti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ubacite lješnjake u malo neutralnog ulja za kuhanje: Tanak sloj ulja je sve što vam treba, pa bi 1/4 žličice neutralnog ulja za kuhanje (poput uljane repice) trebalo biti dovoljno za veću količinu lješnjaka.

Ravnomjerno ih rasporedite na ploču za mikrovalnu pećnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije važno koliko orašastih plodova prepečete odjednom (iako je prženje lješnjaka u mikrovalnoj pećnici najprikladnije za male količine. Ako želite tostirati rasuto, pećnica je ipak vaša bolja opcija). Bitno je da su lješnjaci u jednom sloju, a ne u hrpi i da je ploča koju koristite sigurna za mikrovalnu pećnicu. Također ih možete raširiti na komad pergamentnog papira ako nemate tanjur za mikrovalnu pećnicu.

Mikrovalna pećnica velike snage u koracima od jedne minute: Budući da je svaka mikrovalna pećnica drugačija, a količina i vrsta lješnjaka koje pržite značajno će promijeniti vrijeme kuhanja, poželjet ćete ih zagrijavati u mikrovalnoj pećnici u koracima od jedne minute snage, provjeravajući gotovost između svakog od njih. Ovisno o orašastim plodovima i količini, 3-5 minuta je često dovoljno vremena. Lješnjaci neće toliko zapeći kao oni koji su prženi u pećnici, pa je najbolji način da se provjeri spremnost da se jedan otvori i pogleda boja iznutra. Trebao bi se blago zapeći i mirisati orašasto. Također možete pustiti lješnjake da se ohlade na minutu i probati ih ako niste sigurni. Želite da imaju orašast, a ne voštani okus.

I to je to! Lješnjaci će u ovom trenutku biti jako vrući, pa ih ostavite da se potpuno ohlade prije nego ih usitnite ili dodate u recept. Pečeni lješnjaci mogu se čuvati u hermetički zatvorenoj posudi ostavljenoj na sobnoj temperaturi nekoliko dana ili u zamrzivaču nekoliko mjeseci. To je brza tehnika koja štedi vrijeme i koja vam dobro dođe kad ste u nedostatku vremena-pa nema više izgovora za kuhanje sa sirovim orašastim plodovima!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo