Kako piti kozje mlijeko - prokuhano ili svježe? Kozje mlijeko možete se piti svježa, ali ako želite biti sigurni tada je najbolje prokuhati kozje mlijeko. Kako prokuhati kozje mlijeko?
Kozje mlijeko se može samo zagrijati i piti ili skuhati. Kuhanjem ono može promijeniti teksturu i okus. Stoga je zagrijavanje najčešći način njegove prerade jer pasterizirano mlijeko sadrži manje potencijalno štetnih mikroba i bakterija.
Kako prokuhati kozje mlijeko? Prokuhavanje kozjeg mlijeka uključuje zagrijavanje mlijeka na 85°C. Stavite kozje mlijeko u posudu i na vatru. Termometrom za hranu pratite temperaturu kozjeg mlijeka dok se kuha. Zagrijete kozje mlijeko do 85°C i ostavite da se kuha na toj temperaturi oko minute.
Samo minuta je dovoljna da pasterizira kozje mlijeko. Na kraju maknite kozje mlijeko sa vatra. Možete ga piti dok je još toplo ili rashlađeno.