Kuharica /

Kako pripremiti ukusnu i sočnu svinjetina ispod peke?

Image
Foto: Pixabay

Jeste li probali pripremiti svinjetinu ispod peke? Ako niste vrijeme je da probate, samo pratite recept i napravite najbolju svinjetinu ispod peke.

11.5.2023.
12:09
Pixabay
VOYO logo

Za pripremu svinjetine ispod peke odaberite komad mesa prema želji i narežite ga na odreske. Začinite s osnovnom marinadom, dovoljno je s malo soli, papra i ulja i krenite na pripremu peke. Za pripremu peke trebate

Sastojci za svinjetinu ispod peke:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 kg svinjetine s ili bez kosti
  • malo svinjske masti
  • 5 krumpira
  • 3 mrkve
  • 3 paprike - zelena, crvena, žuta
  • 2 luka
  • 5 češnja češnjaka
  • 3 lista lovora
  • ulje
  • papar
  • sol
  • bijelo vino

Za pripremu svinjetine ispod peke najprije marinirajte svinjetinu sa soli, paprom i uljem. Svinjetina je najbolja kada je narezana na komade.

Pripremite peku i krenite s pripremom peke. Najprije stavite žlicu masti i malo ulja u posudu u kojoj ćete peći. Rasporedite meso i dodajte povrće narezano na veće komade. Začinite i stavite peći na žeravicu. Pecite oko 30 minuta i tada okrenite meso i promiješajte povrće. Podlijte s malo vina i ponovno pecite još 30 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svinjetina ispod peke je gotova i spremna za posluživanje uz salatu prema izboru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo