Za pripremu svinjetine ispod peke odaberite komad mesa prema želji i narežite ga na odreske. Začinite s osnovnom marinadom, dovoljno je s malo soli, papra i ulja i krenite na pripremu peke. Za pripremu peke trebate
Sastojci za svinjetinu ispod peke:
- 1 kg svinjetine s ili bez kosti
- malo svinjske masti
- 5 krumpira
- 3 mrkve
- 3 paprike - zelena, crvena, žuta
- 2 luka
- 5 češnja češnjaka
- 3 lista lovora
- ulje
- papar
- sol
- bijelo vino
Za pripremu svinjetine ispod peke najprije marinirajte svinjetinu sa soli, paprom i uljem. Svinjetina je najbolja kada je narezana na komade.
Pripremite peku i krenite s pripremom peke. Najprije stavite žlicu masti i malo ulja u posudu u kojoj ćete peći. Rasporedite meso i dodajte povrće narezano na veće komade. Začinite i stavite peći na žeravicu. Pecite oko 30 minuta i tada okrenite meso i promiješajte povrće. Podlijte s malo vina i ponovno pecite još 30 minuta.
Svinjetina ispod peke je gotova i spremna za posluživanje uz salatu prema izboru.