Priprema ribe u pećnici je vrlo jednostavna, ali ponekad može doći do problema i riba može ispasti suha i prepečena. Ribu je potrebno pravilno i dovoljno dugo peći kako bi zadržala svoju mekoću i sočnost. Jedan od popularnijih načina pripreme ribe u pećnici je u soli. Kako pripremiti ribu u pećnici u soli?
Sastojci potrebni za pripremu ribe u pećnici:
- svježa riba - škarpina, brancin
- aka svježeg peršina
- šaka svježeg kopra
- 2 grančice svježeg origana
- limun narezan na ploške
- 2 kg soli
- 2 bjelanjka na šalicu soli
Kako pripremiti ribu u pećnici:
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusa.
Očistite ribu i unutrašnjost ribe ispunite začinskim biljem. Pomiješajte sol i bjelanjke te kada dobijte glatku smjesu premažite s njom ribu.
Stavite ribu u pećnicu i pecite oko 30-40 minuta ovisno o veličini ribe. Kada je riba pečena izvadite je i iz pećnice i maknite koru od soli.