Riblji specijaliteti /

Kako pripremiti ribu u pećnici?

Image
Foto: Pixabay

Jedan od najčešćih načina pripreme ribe je priprema u pećnici. Kako pripremiti ribu sočnu i mekanu ribu u pećnici?

3.6.2023.
14:15
Pixabay
VOYO logo

Priprema ribe u pećnici je vrlo jednostavna, ali ponekad može doći do problema i riba može ispasti suha i prepečena. Ribu je potrebno pravilno i dovoljno dugo peći kako bi zadržala svoju mekoću i sočnost. Jedan od popularnijih načina pripreme ribe u pećnici je u soli. Kako pripremiti ribu u pećnici u soli?

Sastojci potrebni za pripremu ribe u pećnici:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • svježa riba - škarpina, brancin
  • aka svježeg peršina
  • šaka svježeg kopra
  • 2 grančice svježeg origana
  • limun narezan na ploške
  • 2 kg soli
  • 2 bjelanjka na šalicu soli

Kako pripremiti ribu u pećnici:

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očistite ribu i unutrašnjost ribe ispunite začinskim biljem. Pomiješajte sol i bjelanjke te kada dobijte glatku smjesu premažite s njom ribu.

Stavite ribu u pećnicu i pecite oko 30-40 minuta ovisno o veličini ribe. Kada je riba pečena izvadite je i iz pećnice i maknite koru od soli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo