Raštika je zeljasta biljka koja mora pronaći mjesto na vašem jelovniku. Može se pripremiti kao prilog jer se odlično slaže i uz ribu i meso. Kako pripremiti raštiku kao prilog donosi recept koji možete prilagoditi svom ukusu i koristiti začine prema želji. Važno je samo dobro oprati i očistiti raštiku prije pripreme jela.
Sastojci za pripremu raštike:
- 1 glavica raštike
- 2 žlice maslinovog ulja
- 2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
- ½ žličice sušenog čilija
- sol
- sok od pola limuna
Kako pripremiti raštiku:
Najprije operite raštiku i narežite na manje komade.
Na maslinovom ulju dinstajte češnjak i sušeni čili. Kada omekšaju dodajte raštiku i začinite sa začinima. Promiješajte kako bi se raštika prožela ulje. Dinstajte oko 10 minuta na laganoj vatri uz povremeno miješanje.
Kada je gotova posolite prema ukusu i dodajte sok od limuna.
Ovo je jedan od načina kako pripremiti raštiku kao prilog s kojim ne možete pogriješiti. Raštika se odlično slaže uz meso i ribu.