Kako biste dobili savršeni prepečeni kruh u pećnici, najprije je potrebno zagrijati pećnicu na otprilike 180 stupnjeva Celzijevih. Nakon toga stavite vaš kruh u pećnicu. Imajte na umu da kruh ne smije biti pretvrd, jer bi ga dodatna obrada u pećnici mogla učiniti nejestivim.
Stavite prepečeni kruh na tepsiju ili izravno na rešetku u pećnici. Optimalno vrijeme pečenja je otprilike osam do deset minuta. Tijekom pečenja važno je da s vremena na vrijeme prevrnete kruh na pola.
Ukoliko želite svjetliju boju, uklonite ga još prije od predviđenih deset minuta. Kada želite tamniju boju, ostavite ga dulje u pećnici.
Vrlo je mala razlika između savršeno prepečenog kruha i zagorjelog. Nitko ne voli crni kruh, a s obzirom da se radi o samo nekoliko sekundi razlike, ali budite pažljivi kako si ne bi uništili potencijalno ukusan obrok.