Pileći paprikaš s vrhnjem poslužite uz tjesteninu, rižu ili krumpir i uživajte u punom okusu ovog jednostavnog, ali ukusnog jela.
Sastojci:
- 500 g pilećih fileta, narezanih na komade
- 1 luk, sitno nasjeckan
- 1 crvena paprika
- 1 žuta paprika
- 2 češnja češnjaka
- 1 šalica pilećeg temeljca
- 1/2 šalice vrhnja za kuhanje
- 2 žlice ulja
- 1 žličica crvene paprike u prahu
- Sol i papar po ukusu
- Svježi peršin za posipanje
Kada se odlučite pripremati pileći paprikaš s vrhnjem, prvo u tavi zagrijte ulje na srednje visokoj vatri.
Nakon toga dodajte sitno nasjeckani luk i češnjak te dinstajte dok ne postanu smećkasti
Dodajte narezane pileće komade i pržite ih dok ne poprime zlatno smeđu boju. Dodajte i narezane paprike i nastavite pržiti sve zajedno nekoliko minuta.
Kako bi pileći paprikaš s vrhnjem u konačnici bio što ukusniji, posipajte crvenom paprikom u prahu, solju i paprom te dobro promiješajte. Ulijte pileći temeljac i pustite da zavrije.
Smanjite vatru, dodajte vrhnje za kuhanje i lagano miješajte dok se umak ne zgusne. Poslužite pileći paprikaš s vrhnjem uz svježi peršin i prilog po vašem vlastitom izboru.