Kuharica /

Kako pripremiti pileći paprikaš s vrhnjem?

Image
Foto: Pixabay

Pileći paprikaš s vrhnjem savršen je za sve ljubitelje kremaste teksture. Kako pripremiti pileći paprikaš s vrhnjem?

2.8.2023.
15:00
Pixabay
VOYO logo

Pileći paprikaš s vrhnjem poslužite uz tjesteninu, rižu ili krumpir i uživajte u punom okusu ovog jednostavnog, ali ukusnog jela.

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 500 g pilećih fileta, narezanih na komade
  • 1 luk, sitno nasjeckan
  • 1 crvena paprika
  • 1 žuta paprika
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 šalica pilećeg temeljca
  • 1/2 šalice vrhnja za kuhanje
  • 2 žlice ulja
  • 1 žličica crvene paprike u prahu
  • Sol i papar po ukusu
  • Svježi peršin za posipanje

Kada se odlučite pripremati pileći paprikaš s vrhnjem, prvo u tavi zagrijte ulje na srednje visokoj vatri.

Nakon toga dodajte sitno nasjeckani luk i češnjak te dinstajte dok ne postanu smećkasti

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajte narezane pileće komade i pržite ih dok ne poprime zlatno smeđu boju. Dodajte i narezane paprike i nastavite pržiti sve zajedno nekoliko minuta.

Kako bi pileći paprikaš s vrhnjem u konačnici bio što ukusniji, posipajte crvenom paprikom u prahu, solju i paprom te dobro promiješajte. Ulijte pileći temeljac i pustite da zavrije.

Smanjite vatru, dodajte vrhnje za kuhanje i lagano miješajte dok se umak ne zgusne. Poslužite pileći paprikaš s vrhnjem uz svježi peršin i prilog po vašem vlastitom izboru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo