Pileća jetrica odličan su odabir za glavni obrok, a možete ih poslužiti uz prilog od palente. Kako pripremiti pileća jetrica?
Sastojci potrebni za pripremu pilećih jetrica:
- 1 luk
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 čajna žličica soli
- 1 kg pilećih jetrica
- ¼ žličice crnog papra
Postupak pripreme pilećih jetrica:
Ogulite i narežite luk. Odvojite kriške na kolutiće.
Jetrica osušite papirnatim ručnicima, prepolovite, a zatim odrežite i bacite vidljivu masnoću ili zelene dijelove.
Zagrijte maslinovo ulje na srednjoj vatri dok ne zasvjetluca, oko 2 minute. Dodajte luk, pospite ga s ½ žličice soli, a zatim ga pržite, često miješajući, do zlatno-smeđe boje, oko 10 minuta. Izvadite luk i u istu tavu dodajte očišćena pileća jetrica. Pospite ih s ½ žličice soli i ¼ žličice crnog papra.Jetrica kuhajte na srednjoj vatri dok ne porumene, oko 2-3 minute sa svake strane.
Kuhana jetrica podijelite na tanjure, na vrh stavite prženi luk i poslužite.