Ručak /

Kako pripremiti pileća jetrica?

Image
Foto: Pixabay

Brzo kuhana na maslinovom ulju i prelivena karameliziranim lukom, pirjana pileća jetrica iznenađujuća su poslastica. Kako pripremiti pileća jetrica?

2.2.2022.
13:23
Pixabay
VOYO logo

Pileća jetrica odličan su odabir za glavni obrok, a možete ih poslužiti uz prilog od palente. Kako pripremiti pileća jetrica?

Sastojci potrebni za pripremu pilećih jetrica:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 luk
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 čajna žličica soli
  • 1 kg pilećih jetrica
  • ¼ žličice crnog papra

Postupak pripreme pilećih jetrica:

Ogulite i narežite luk. Odvojite kriške na kolutiće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jetrica osušite papirnatim ručnicima, prepolovite, a zatim odrežite i bacite vidljivu masnoću ili zelene dijelove.

Zagrijte maslinovo ulje na srednjoj vatri dok ne zasvjetluca, oko 2 minute. Dodajte luk, pospite ga s ½ žličice soli, a zatim ga pržite, često miješajući, do zlatno-smeđe boje, oko 10 minuta. Izvadite luk i u istu tavu dodajte očišćena pileća jetrica. Pospite ih s ½ žličice soli i ¼ žličice crnog papra.Jetrica kuhajte na srednjoj vatri dok ne porumene, oko 2-3 minute sa svake strane.

Kuhana jetrica podijelite na tanjure, na vrh stavite prženi luk i poslužite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo