Recept i priprema /

Kako pripremiti mak za upotrebu?

Image
Foto: Pixabay

Nadjev od maka možete iskoristiti za pripremu pita ili makovnjače. Kako pripremiti mak?

14.7.2022.
10:13
Pixabay
VOYO logo

Postoje samo dva sastojka koji će vam pomoći da pripremite nadjev od maka. Dobre sjemenke maka možete pronaći u većini trgovina, ali isplati se platiti malo više za mak višeg stupnja koji je slađeg okusa. Jeftiniji mak ima blagu gorčinu. Unaprijed pripremljeni nadjevi od maka ne mogu to dostići.

Sastojci za pripremu maka:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 šalica suhog maka
  • 3 dcl zaslađenog kondenziranog mlijeka

Kako biste pripremili mak, za početak ga temeljito isperite u cjedilu i stavite u posudu. Dodajte 3 šalice vode. Na srednje jakoj vatri zakuhajte i isključite. Pokrijte poklopcem i ostavite da odstoji 30 minuta. Vratite na lagano kuhanje i isključite. Pokrijte i ostavite da odstoji još 30 minuta. Mak dobro ocijedite kroz cjedilo. Gurnite sjemenke maka kroz mlin koristeći ploču za fino mljevenje. Možete koristiti i mlin za kavu i to u manjim serijama.

Ocijedite višak tekućine ako se nakupila u posudi. Pomiješajte zaslađeno kondenzirano mlijeko u pripremljeni i mljeveni mak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo