Postoji mnoštvo različitih recepata koji se mogu pripremiti s jajima, a jedan od najjednostavnijih i najukusnijih jesu jaja sa vrhnjem. Ovaj omlet ima glatku, kremastu teksturu i savršen je za doručak ili brz obrok u bilo koje doba dana.
Za pripremu ovog omleta, potrebno je:
- 2 jaja
- 50 ml vrhnja za kuhanje
- 20 g maslaca
- soli i papra po ukusu
Prvo, u zdjeli umutite jaja i dodajte vrhnje za kuhanje. Dobro promiješajte smjesu dok ne postane glatka. Zatim, na srednje jakoj vatri, rastopite maslac u tavi. Kada se maslac otopi, dodajte smjesu jaja i vrhnja u tavu. Lagano protresite tavu kako bi se smjesa ravnomjerno rasporedila. Nakon otprilike 2-3 minute, kada se donja strana omleta počne zgušnjavati, okrenite ga na drugu stranu i pecite još 1-2 minute. Jaja sa vrhnjem se poslužuju topla, posuta s malo svježe mljevenog papra i soli po ukusu.
Ovaj jednostavan omlet može biti samostalno jelo ili ga možete nadograditi dodavanjem različitih sastojaka poput sira, šunke, povrća, začinskog bilja i začina po vašem ukusu. Možete ga poslužiti uz priloge kao što su tost, kruh, salata ili voće.