Jela s gljivama /

Kako pripremiti gulaš od bukovača?

Image
Foto: Pixabay

Bukovače odlično prijaju u mnogim jelima pa tako i u gulašu. Kako pripremiti gulaš od bukovača?

3.8.2023.
15:02
Pixabay
VOYO logo

Poslužite ga uz svježu salatu ili topli kruh i uživajte u jedinstvenom okusu ovog jela.

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 500 g svježih bukovača
  • 1 luk
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 krumpira
  • 1 crvena paprika
  • 2 žlice ulja
  • 1 žlica brašna
  • 2 šalice povrtnog temeljca
  • 1 žličica crvene paprike u prahu
  • Sol i papar po ukusu
  • Svježi peršin za posipanje

Kada se odlučite pripremati gulaš od bukovača, u prvom koraku potrebno je u velikoj tavi zagrijati ulje na srednje niskoj vatri.

Dodajte sitno nasjeckani luk i dinstajte ga dok njegov miris ne obuzme prostoriju. Dodajte sitno nasjeckani češnjak i kratko ga dodatno propržite s lukom

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga, unutra dodajte i narezane bukovače, krumpire i crvenu papriku. Dinstajte nekoliko minuta dok se povrće ne blago karamelizira.

Posipajte brašno preko povrća i dobro promiješajte kako bi se sve sjedinilo. Ulijte povrtni temeljac, dodajte crvenu papriku u prahu, sol i papar. Pustite da gulaš od bukovača zavrije.

Smanjite vatru i kuhajte gulaš dok krumpiri ne omekšaju i umak se zgusne. Poslužite gulaš od bukovača ukrašen svježim peršinom.

Ovaj gulaš od bukovača pruža savršenu kombinaciju gljiva i povrća u bogatom umaku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrh obrasca

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo