Poslužite ga uz svježu salatu ili topli kruh i uživajte u jedinstvenom okusu ovog jela.
Sastojci:
- 500 g svježih bukovača
- 1 luk
- 2 češnja češnjaka
- 2 krumpira
- 1 crvena paprika
- 2 žlice ulja
- 1 žlica brašna
- 2 šalice povrtnog temeljca
- 1 žličica crvene paprike u prahu
- Sol i papar po ukusu
- Svježi peršin za posipanje
Kada se odlučite pripremati gulaš od bukovača, u prvom koraku potrebno je u velikoj tavi zagrijati ulje na srednje niskoj vatri.
Dodajte sitno nasjeckani luk i dinstajte ga dok njegov miris ne obuzme prostoriju. Dodajte sitno nasjeckani češnjak i kratko ga dodatno propržite s lukom
Nakon toga, unutra dodajte i narezane bukovače, krumpire i crvenu papriku. Dinstajte nekoliko minuta dok se povrće ne blago karamelizira.
Posipajte brašno preko povrća i dobro promiješajte kako bi se sve sjedinilo. Ulijte povrtni temeljac, dodajte crvenu papriku u prahu, sol i papar. Pustite da gulaš od bukovača zavrije.
Smanjite vatru i kuhajte gulaš dok krumpiri ne omekšaju i umak se zgusne. Poslužite gulaš od bukovača ukrašen svježim peršinom.
Ovaj gulaš od bukovača pruža savršenu kombinaciju gljiva i povrća u bogatom umaku.
Vrh obrasca