Gljive su svestrana namirnica koja se može pripremiti na različite načine. Svi ljubitelji gljiva doći će na svoje kada na stolu dobiju gljive kao glavno jelo. Jedan od bržih i jednostavnijih načina pripreme gljiva za glavno jelo je dinstanje na tavi. Kako pripremiti dinstane gljive na tavi? Prema receptu možete koristiti bukovače ili šampinjone, ali i obične vrganje.
Sastojci za pripremu gljiva:
- 1 kg bukovača ili šampinjoni
- 2 žlice maslinovog ulja
- žlica maslaca
- češanj češnjaka
- peršin
- sol
- papar
Kako pripremiti gljive:
Očistite gljive i prerežite na četvrtine. Zagrijte maslinovo ulje i dinstajte gljive na tavi. Dodajte soja umak i dinstajte oko 3 minute. Dodajte maslac i češnjak te dinstajte oko 2 minute. Na kraju začinite gljive bukovače sa soli i paprom, a i možete dodati peršin ili začin prema ukusu.
Gljive dinstane na tavi s aromom češnjaka i maslaca su gotove, najbolje su kada se posluže odmah tople uz salatu prema želji.