Jela s gljivama /

Kako pripremiti gljive za glavno jelo?

Image
Foto: Pixabay

Gljive se mogu pripremiti kao prilog uz glavno jelo ili umak, ali i kao glavno jelo. Kako pripremiti gljive kao glavno jelo?

6.5.2023.
16:16
Pixabay
VOYO logo

Gljive su svestrana namirnica koja se može pripremiti na različite načine. Svi ljubitelji gljiva doći će na svoje kada na stolu dobiju gljive kao glavno jelo. Jedan od bržih i jednostavnijih načina pripreme gljiva za glavno jelo je dinstanje na tavi. Kako pripremiti dinstane gljive na tavi? Prema receptu možete koristiti bukovače ili šampinjone, ali i obične vrganje.

Sastojci za pripremu gljiva:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 kg bukovača ili šampinjoni
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • žlica maslaca
  • češanj češnjaka
  • peršin
  • sol
  • papar

Kako pripremiti gljive:

Očistite gljive i prerežite na četvrtine. Zagrijte maslinovo ulje i dinstajte gljive na tavi. Dodajte soja umak i dinstajte oko 3 minute. Dodajte maslac i češnjak te dinstajte oko 2 minute. Na kraju začinite gljive bukovače sa soli i paprom, a i možete dodati peršin ili začin prema ukusu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gljive dinstane na tavi s aromom češnjaka i maslaca su gotove, najbolje su kada se posluže odmah tople uz salatu prema želji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo