Recept i priprema /

Kako pripremiti domaće mlince kao prilog

Image
Foto: Pixabay

Domaći mlinci su najbolji prilog uz glavno jelo. Kako pripremiti domaće mlince otkriva recept.

3.5.2023.
10:33
Pixabay
VOYO logo

Mlinci s puricom poznato je jelo, ali osim s puricom mlinci su odličan prilog uz gotovo sva glavna jela. Kako pripremiti mlince za prilog? Jednostavno i brzo možete napraviti domaće mlince. Priprema mlinaca nije zahtjevna, a izrada mlinaca i priprema traje manje od sat vremena. Izdvojite sat vremena i napravite domaće mlince prema svom ukusu.

Sastojci za domaće mlince:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 30 dkg brašna
  • prstohvat soli
  • 2 dcl tople vode
  • malo ulja

Kako pripremiti mlince:

Pomiješajte sve sastojke i napravite glatku smjesu. Dobivenu smjesu prekrijte krpom i neka odmori barem pola sata. Nakon toga radite loptice i razvaljajte u mlince.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pecite ih na tavici bez masnoće s obje strane. Mlince se peku vrlo kratko oko minute. I na kraju ih ostavite da se dobro ohlade.

Nakon što ste napravili domaće mlince možete ih pripremiti za prilog.

Sastojci porebni za pripremu mlinaca za prilog:

  • ulje
  • 2,5 dcl temeljca ili vode
  • sol

Najprije natrgajte mlince na manje komade. Premlijte ih s temeljcem ili kipućom vodom. Ostavite 10-ak minuta da mlinci omekšaju. Kada mlinci omekšaju i upiju svu tekućinu premjestite ih u tavicu. Kratko dinstajte mlince na ulju. Mlince možete poslužiti kao prilog uz meso ili ribu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo