Recept i priprema /

Kako pripremiti domaće mlince kao prilog

Image
Foto: Pixabay

Domaći mlinci su najbolji prilog uz glavno jelo. Kako pripremiti domaće mlince otkriva recept.

3.5.2023.
10:33
Pixabay
VOYO logo

Mlinci s puricom poznato je jelo, ali osim s puricom mlinci su odličan prilog uz gotovo sva glavna jela. Kako pripremiti mlince za prilog? Jednostavno i brzo možete napraviti domaće mlince. Priprema mlinaca nije zahtjevna, a izrada mlinaca i priprema traje manje od sat vremena. Izdvojite sat vremena i napravite domaće mlince prema svom ukusu.

Sastojci za domaće mlince:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 30 dkg brašna
  • prstohvat soli
  • 2 dcl tople vode
  • malo ulja

Kako pripremiti mlince:

Pomiješajte sve sastojke i napravite glatku smjesu. Dobivenu smjesu prekrijte krpom i neka odmori barem pola sata. Nakon toga radite loptice i razvaljajte u mlince.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pecite ih na tavici bez masnoće s obje strane. Mlince se peku vrlo kratko oko minute. I na kraju ih ostavite da se dobro ohlade.

Nakon što ste napravili domaće mlince možete ih pripremiti za prilog.

Sastojci porebni za pripremu mlinaca za prilog:

  • ulje
  • 2,5 dcl temeljca ili vode
  • sol

Najprije natrgajte mlince na manje komade. Premlijte ih s temeljcem ili kipućom vodom. Ostavite 10-ak minuta da mlinci omekšaju. Kada mlinci omekšaju i upiju svu tekućinu premjestite ih u tavicu. Kratko dinstajte mlince na ulju. Mlince možete poslužiti kao prilog uz meso ili ribu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo