Ručak /

Kako pripremiti gljive bukovače?

Image
Foto: Pixabay

Gljive bukovače vrlo su ukusne ako se na pravilan način pripreme. Kako pripremiti bukovače?

5.2.2022.
15:24
Pixabay
VOYO logo

Imate gljive bukovače, ali ne znate kako pripremiti gljive bukovače. Postoje različiti recepti za pripremu gljiva bukovača, donosimo vam vrlo jednostavan i brzi recept za pripremu gljiva bukovača sa umakom od soje.

Sastojci potrebni za pripremu gljiva bukovača:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 600 g bukovača
  • 2 žličice maslinovog ulja
  • 1 žličica sojinog umaka
  • 1 žlica maslaca
  • 1 češanj češnjaka mljevenog
  • svježi peršin ili začinsko bilje po ukusu
  • sol i papar

Kako pripremiti bukovače:

Kada pripremate bukovače, najprije ih obrišite vlažnim papirnatim ručnikom kako biste uklonili prljavštinu ili ostatke od zemlje.
Bukovače narežite. Nakon toga uklonite polovicu donje stabljike. Zagrijte maslinovo ulje u tavi na srednjoj vatri. Prilikom pripreme, prelijte bukovače soja umakom i dodajte ih u tavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Promiješajte da se lagano prekriju uljem, a zatim ostavite da se gljive kuhaju tri do četiri minute bez miješanja ili dok ne porumene s jedne strane. Promiješajte i nastavite kuhati dok bukovače u potpunosti ne omekšaju.

Gurnite gljive na jednu stranu i dodajte maslac i češnjak u tavu. Kuhajte oko pola minute. Umiješajte gljive i kuhajte još jednu minutu.

Na kraju sve začinite peršinom, soli i paprom po ukusu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo