Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kulinarske tajne /

Kako prepoznati svježu ribu?

Odabir svježe ribe može biti kompliciran ako ne znate kako prepoznati svježu ribu. Srećom, postoji nekoliko načina kako prepoznati svježu ribu.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

 Kako biste prepoznali svježu ribu morat ćete koristit sva osjetila - vid, miris i dodir.

Prvi način kako prepoznati svježu ribu jest provjeravanjem njenih očiju. Riblje oči trebaju biti bistre i sjajne, ne utonule ili zamućene. Ako oči izgledaju dobro, možete biti prilično sigurni da je riba svježa i zdrava. Neke riblje oči mogu imati malo zamućeni izgled čak i kada su svježe, poput skuše, uglavnom zbog toga što se brzo ohlade u ledu nakon ulova.

Drugi način kako prepoznati svježu ribu je pomirisati ju. Svježa riba bi trebala mirisati na mineralnu vodu ili čak na krastavce, no svakako ne bi smjela mirisati na močvarnu vodu niti imati jak miris zemlje ili amonijaka.

Treći način kako prepoznati svježu ribu je pomoću diranja. Kada pritisnete svježu ribu, meso bi trebalo biti elastično na dodir. Vanjska strana ribe treba biti prekrivena čistom, prozirnom sluzom i trebala bi izgledati poput čistog sjaja. Ljuske bi trebale u potpunosti prekrivati ​​kožu, a ako su labave ili ih nedostaju to je pokazatelj starosti.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike