Zagrijte tortilju. Prije nego što dodate svoje nadjeve ili radite na naborima, trebali biste malo zagrijati tortilju u pećnici, na štednjaku ili u mikrovalnoj pećnici. Manja je vjerojatnost da će topla tortilja puknuti nego hladna tortilja ili tortilja sobne temperature.
Napunite tortilju blizu sredine. Žlicom stavite nadjev odmah ispod sredine tortilje. Složite ga u ravnu liniju i nemojte ga skupljati u jednu hrpu.
Pobrinite se da imate dovoljno prostora na krajevima. Za male tortilje vjerojatno će odgovarati 2,5 cm. Za veće tortilje, možda ćete morati ostaviti 5 cm na svakom kraju. Napunite li tortilju do kraja, sadržaj će se proliti dok je savijate.
Preklopite donji dio prema gore. Lagano preklopite dno prema gore i preko donjeg ruba nadjeva. Za sigurnije savijanje, tortilju biste trebali držati gore tako da nadjev sklizne prema dolje u novi nabor koji ste upravo napravili, čineći ga čvrstim. Radite to pažljivo kako nadjev ne bi ispao.
Preklopite na strane. Preklopite jednu stranu tortilje prema sredini, a zatim drugu stranu. Dvije strane se ne moraju susresti. Imajte na umu da biste trebali preklopiti u središte tortilje tako da će se ova dva presavijena ruba saviti na istu stranu kao i presavijeno dno.
Zamotajte. Omotajte tortilju oko nadjeva odozdo prema gore. Kako biste spriječili ispadanje nadjeva, možda ćete morati nježno staviti prste preko presavijenog donjeg ruba na mjestu gdje se spaja s nadjevom, barem dok taj dio ne prekrije presavijena tortilja. Nastavite motati tortilju dok se cijela stvar ne iskoristi.
Po želji tortilju možete pričvrstiti i čačkalicama.