Kuharica /

Kako pravilno zamrznuti vrganje?

Image
Foto: Pixabay

Kako pravilno zamrznuti vrganje? Imate višak vrganja? Saznajte kako pravilno zamrznuti vrganje kako biste dugo mogli uživati u ovoj finoj hrani.

8.4.2023.
11:31
Pixabay
VOYO logo

Vrganji su ukusna gljiva koja je popularna u mnogim jelima, a ako imate višak vrganja, jedan od načina da ih sačuvate je zamrzavanje. Međutim, kako biste osigurali da zadrže svoj ukus i teksturu nakon odmrzavanja, morate ih pravilno zamrznuti. Ovo su koraci za pravilno zamrzavanje vrganja:

Pripremite vrganje za zamrzavanje. Uklonite prljavštinu i ostale nečistoće s vrganja, a zatim ih narežite na željene veličine ili ostavite cijele.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako želite, možete blanširati vrganje kako biste zaustavili enzime koji uzrokuju promjenu boje i okusa tijekom zamrzavanja. Blanširanje je jednostavno, potopite vrganje u kipuću vodu oko 2 minute, a zatim ih stavite u ledenu vodu da se ohlade.

Sljedeći korak pravilnog zamrzavanja vrganja je pakiranje. Stavite pripremljene vrganje u plastične vrećice za zamrzavanje ili hermetički zatvorene posude. Pripazite da uklonite zrak iz vrećice prije nego što je zatvorite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stavite vrganje u zamrzivač. Ako ste ih prethodno blanširali, možete ih zamrzavati bez obzira na veličinu ili debljinu. Inače, što su komadi vrganja manji, brže će se smrznuti i odmrznuti. Najbolje je odmrzavati vrganje u hladnjaku, a ne na sobnoj temperaturi. Nakon odmrzavanja, upotrijebite ih u jelima kao da su svježi.

Pravilno zamrznuti vrganji mogu trajati i do 6 mjeseci u zamrzivaču, a zatim ih možete koristiti u mnogim jelima, poput juha, variva, umaka i tjestenina. Ovaj jednostavan postupak čuva svježinu i okus vrganja, omogućujući vam da ih imate na raspolaganju čak i kada nisu u sezoni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo