Kuharica /

Kako pravilno pripremiti odojka za pečenje

Image
Foto: Pixabay

Odojak treba pravilno pripremiti prije pečenja. Donosimo kratki vodič kako pravilno pripremiti odojak za pečenje.

1.5.2023.
14:40
Pixabay
VOYO logo

Priprema odojka nije zahtjevna, ali treba slijediti osnovna pravila kako bi bila uspješna. Kako pravilno pripremiti odojka za pečenje? Uz dobru marinadu važno je i vrijeme pečenja. Za odojak od 5 kilograma optimalno vrijeme pečenja je oko 4 sata. Ovisno o debljini odojka prilagodite vrijeme pečenja. Odojak se može bez problema peći u pećnici na 180 stupnjeva Celzijusa.

Sastojci za pripremu odojka:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 5 kg odojka
  • sol
  • papar
  • ulje ili svinjska mas
  • začinsko bilje po želji

Kako pripremiti odojka za pečenje:

Pripremite odojka tako da ga operete i osušite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napravite marinadu od soli, papra i začinskog bilja prema želji.

Na koži odojka napravite rezove dubine oko 1 centimetar. Rezovi neka budu jeda do drugoga.

Premažite odojka s uljem ili svinjskom masti. Zatim utrljajte marinadu na cijelu površinu odojka, osobito u rezove.

Ostavite odojka barem sat vremena u marinadi i krenite s pečenjem. Pecite odojka u pećnici na 180 stupnjeva Celzijusa oko 4 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada je pečen odojak ostavite ga pola sata na sobnoj temperaturi prije rezanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo