Kuharica / Kako pravilno pripremiti i kuhati tjesteninu?

Image
Foto: Pixabay

Postoji nekoliko ključnih koraka u pripremi tjestenine. Saznajte kako pravilno pripremiti tjesteninu.

5.7.2023.
13:58
Pixabay
VOYO logo

Tjestenina je veoma popularna namirnica jer je jednostavna i brza za pripremu. Ukoliko slijedite nekoliko osnovnih koraka, moći ćete pripremiti tjesteninu kao pravi profesionalac.

Za početak je važno znati da uvijek trebate dobro posoliti vodu u kojoj se kuha tjestenina. Također, 75 grama tjestenine po osobi je otprilike dovoljno. Ako kuhate za 4 osobe, trebat će vam 300 grama tjestenine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Važno je da uzmete dovoljno velik lonac u kojem će se tjestenina kuhati te da ga pokrijete kako bi voda brže zakuhala. Tjesteninu dodajte u vodu kad zavrije, nikako prije.

Kako bi dobro pripremili tjesteninu, napunite veliki lonac vodom, poklopite i pustite da zavrije na jakoj vatri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajte veći prstohvat morske soli. Kad voda proključa, umiješajte tjesteninu. Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju.

Ocijedite tjesteninu u cjedilu iznad sudopera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo