Tjestenina je veoma popularna namirnica jer je jednostavna i brza za pripremu. Ukoliko slijedite nekoliko osnovnih koraka, moći ćete pripremiti tjesteninu kao pravi profesionalac.
Za početak je važno znati da uvijek trebate dobro posoliti vodu u kojoj se kuha tjestenina. Također, 75 grama tjestenine po osobi je otprilike dovoljno. Ako kuhate za 4 osobe, trebat će vam 300 grama tjestenine.
Važno je da uzmete dovoljno velik lonac u kojem će se tjestenina kuhati te da ga pokrijete kako bi voda brže zakuhala. Tjesteninu dodajte u vodu kad zavrije, nikako prije.
Kako bi dobro pripremili tjesteninu, napunite veliki lonac vodom, poklopite i pustite da zavrije na jakoj vatri.
Dodajte veći prstohvat morske soli. Kad voda proključa, umiješajte tjesteninu. Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju.
Ocijedite tjesteninu u cjedilu iznad sudopera.