Ako niste sigurni kako ispeći puricu u pećnici, a da ona ostane sočna, ukusna i hrskava, imamo odgovor. Važno je znati kako ispeći puricu u pećnici jer se ona vrlo lako posuši iznutra i prepeče izvana.
Za početak postupka kako ispeći puricu u pećnici važna je marinada.
Za marinadu trebate:
- Sol, papar
Puricu jednostavno dobro posolite i popaprite te ostavite pokrivenu do 24 sata u hladnjaku. Prije pečenja puricu izvadite iz hladnjaka pola sata ranije te ju dovršite za pripremu.
Ostali sastojci:
- 1 luk
- Maslac
- Bijelo vino
- Voda
Glavicu luka narežite i ubacite u unutrašnjost purice, a izvana ju premažite maslacem. Stavite ju u lim za pečenje na papir za pečenje te zalijte sa 100 ml bijelog vina i 100 ml vode. Pecite ju na 220 stupnjeva 20 minuta, a zatim temperaturu smanjite na 150 stupnjeva i pecite još 2,5 sata. Svakih 30 minuta ju polijte s tekućinom u kojoj se peče. Purica je gotova kada korica poprimi zlatno žutu hrskavu boju. Ostavite ju da se ohladi te ju tek tada režite.
Ovo je način kako ispeći puricu u pećnici te s ovim receptom nećete nikada pogriješiti.