Kuharica /

Kako pravilno ispeći sočnu i mekanu puricu u pećnici?

Image
Foto: Pixabay

Najčešći način pripreme purice je u pećnici. Kako postići da purica pripremljena u pećnici postane mekana i sočna?

13.4.2023.
11:45
Pixabay
VOYO logo

Ako niste sigurni kako ispeći puricu u pećnici, a da ona ostane sočna, ukusna i hrskava, imamo odgovor. Važno je znati kako ispeći puricu u pećnici jer se ona vrlo lako posuši iznutra i prepeče izvana.

Za početak postupka kako ispeći puricu u pećnici važna je marinada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za marinadu trebate:

  • Sol, papar

Puricu jednostavno dobro posolite i popaprite te ostavite pokrivenu do 24 sata u hladnjaku. Prije pečenja puricu izvadite iz hladnjaka pola sata ranije te ju dovršite za pripremu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostali sastojci:

  • 1 luk
  • Maslac
  • Bijelo vino
  • Voda

Glavicu luka narežite i ubacite u unutrašnjost purice, a izvana ju premažite maslacem. Stavite ju u lim za pečenje na papir za pečenje te zalijte sa 100 ml bijelog vina i 100 ml vode. Pecite ju na 220 stupnjeva 20 minuta, a zatim temperaturu smanjite na 150 stupnjeva i pecite još 2,5 sata. Svakih 30 minuta ju polijte s tekućinom u kojoj se peče. Purica je gotova kada korica poprimi zlatno žutu hrskavu boju. Ostavite ju da se ohladi te ju tek tada režite.

Ovo je način kako ispeći puricu u pećnici te s ovim receptom nećete nikada pogriješiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo