Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Praktični savjeti /

Kako popraviti oksidirano vino?

Primijetili ste da je vino oksidiralo, ali ne znate je li moguće i ako je moguće kako popraviti oksidirano vino. Saznajte kako popraviti oksidirano vino.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Ponekad se događa da vino oksidira i izgubi svoj prvotni okus. Može li se popraviti oksidirano vino? Kako popraviti oksidirano vino?

Za popravljanje oksidiranog vina najprije izračunajte količinu vina za obradu u litrama i za svaku litru vina odmjerite pola grama obranog mlijeka u prahu u pet mililitara hladne vode. Umiješajte u otopinu pazite da se svo obrano mlijeko otopi. Važno je pritom da koristite obrano mlijeko u prahu, a ne punomasno mlijeko bez vrhnja.

Promiješajte vino i dok se mućka, dodajte otopinu obranog mlijeka ulijevajući jedan mlaz poput onoga što bi izašao iz slavine sudopera kako bi ušlo u vino znatno ispod površine.

Nastavite miješati vino kako biste bili sigurni da je svo obrano mlijeko dobro raspoređeno. Kod popravljanja oksidiranog vina važno je da otopina obranog mlijeka uđe znatno ispod površine. Nakon što se obrano mlijeko potpuno rasporedi, u vinu će se razviti smeđi talog koji će se taložiti na dnu.

Ostavite da se vino slegne dva do tri dana. Nakon toga prelijte vino u čistu posudu. Ostavite da se slegne još desetak dana, a zatim ocijedite talog s vina.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike