Ovdje saznajte kako peći smrznute kroasane do savršenstva. Ovaj način uspijeva svaki put.
Odmrznite ih u hladnjaku noć prije ili ih ostavite na sobnoj temperaturi 3 sata prije nego prijeđete na drugi korak.
Stavite kroasane u posudu za pečenje, dobro razmaknute, na papir za pečenje ili silikonsku podlogu. Zatim ga stavite u pećnicu i pazite da pećnica nije uključena.
Zakuhajte 1 do 1,5 L vode i stavite u pećnicu s kroasanima. Ostavite kroasane da se rašire do 3 puta svoje izvorne veličine. To će trajati otprilike 1,5 do 2 sata, ovisno o temperaturi u kući. Nakon što su se kroasani utrostručili, izvadite kroasane i lonac iz pećnice. Zagrijte pećnicu na 170°C.
Dok se pećnica zagrijava, umutite jedno jaje i dodajte malo mlijeka u manju zdjelicu. Zamrznute kroasane stavite na papir za pečenje. Ostavite razmak od 4 cm između kroasana. Nanesite jaje na kroasane za dodatnu hrskavost. To će također pomoći da kroasani duže izdrže na sobnoj temperaturi nakon pečenja.
Smrznute kroasane stavite u pećnicu. Prosječno vrijeme pečenja je 13 do 15 minuta. Kroasani su savršeno pečeni kada vrh porumene. Sada ste sigurni kako peći smrznute kroasane.