Podijelite hladnjak u sekcije kako su i police podijeljene. Na svaku od polica postavite određenu vrstu hrane i podijeliti ju prema vrsti pripreme, sastojaka i načinu čuvanja namirnica.
Ovisno o tome koliko velik hladnjak imate i koji broj polica vaš hladnjak sadrži, možete podijeliti namirnice sljedećim redom: Na najgornju policu možete postaviti namirnice koje ne treba termički pripremati, primjerice razne salame i naresci ili ostaci prethodnog ručka, srednja polica može služiti za mliječne proizvode kao što su maslac, mlijeko, jogurti, sirevi itd.
Na donju policu se obično stavljaju sirovi proizvodi kao što je meso i riba koju naravno zamotamo ili zatvorimo kako ne bi ispuštali mirise. Voće i povrće nemojte stavljati skupa već odvojite i stavite u najdonju policu. U police sa strane hladnjaka možete staviti procesiranu hranu u staklenkama I tetrapaku kao što su primjerice ajvar, razne salate u staklenkama, pekmezi i sokovi.