Ponekad je problem kada je meso tvrdo a ostalo povrće se raspada, pratite kako omekšati meso za vrijeme kuhanja na jednostavan način. Saznajte kako sve možete omekšati meso za vrijeme kuhanja.
Kako omekšati meso za vrijeme kuhanja?
1. Uz pomoć soli možete omekšati meso samo sat vremena prije pečenja odreske posolite.
2. Čaj također pomaže u omekšavanju mesa. Sadrži tanine koji su prirodni omekšivači. Skuhajte šalicu ili dvije jakog crnog čaja, ostavite da se ohladi i zatim ga dodajte tijekom kuhanja.
3. Vino, sok od citrusa ili ocatto su kisele tekućine koje omekšavaju mišićna vlakna i dodaju okus. Za sok od citrusa probajte limun, limetu ili ananas. Ocat može biti jabučni, balsamico ili obični kućni ocat. Crveno vino ili bijelo vino je dobro za omekšavanje jela tijekom kuhanja.
4. Uz pomoć umaka na bazi rajčice također možete omekšati meso.
5. Pivo je izvrsno za dodavanje okusa, pivo također sadrži alfa kiseline i tanine. Znači uz pomoć piva također možete omekšati meso za vrijeme kuhanja.