Postoji mnogo različitih načina kako omekšati meso za pohanje, od marinade do soljenja vanjskog dijela. Bez obzira na metodu koju koristite, provjerite je li meso na sobnoj temperaturi prije nego počnete jer ne možete omekšati smrznuto ili djelomično smrznuto meso. Pogledajte četiri načina kako omekšati meso za pohanje.
Kako omekšati meso za pohanje? Mariniranje, tucanje, soljenje i sporo kuhanje najbolji su načini kako omekšati meso za pohanje.
Mariniranje vašeg odreska u kiselinama ili enzimima razgrađuje vlakna i omekšava odrezak. Da biste marinirali meso u kiseloj otopini, dodajte sok od limuna, sok od limete, jabučni ocat ili mlaćenicu u svoju marinadu i ostavite da se odrezak namače u njoj trideset minuta do sat vremena, ovisno o veličini komada. Mariniranje će zasigurno dati odgovor na pitanje kako omekšati meso za pohanje.
Tucanje vašeg odreska je jednostavan način da razgradite vlakna i omekšate meso. Stavite odrezak na dasku za rezanje i preko njega stavite komad plastične folije. Koristeći šiljastu stranu batića za meso te istucite meso prije pripreme.
Soljenje vašeg odreska je jednostavna metoda omekšavanja koja razgrađuje proteinske stanice u mesu.
I na kraju sporo kuhanje. Kuhanje odreska u sporom kuhalu razgrađuje kolagen, što može pomoći u omekšavanju tvrdih komada poput pečenja.