Paprike možete peći na roštilju, u pećnici ili na tavi. Kako oguliti pečene paprike? Za jednostavno guljenje pečenih paprika važno je kupiti mesnate, sočne, svježe paprike kako se ne bi slomile tijekom pečenja.
Ogulite pečenu papriku uz pomoć:
velike zdjele s poklopcem
krupne soli
patent zatvarača ili plastične vrećice
Kako oguliti pečene paprike:
Nakon što ste ispekli paprike sa svih strana, stavite ih u zdjelu i pospite krupnom soli. Pokrijte poklopcem oko 15-20 minuta. Ako želite, možete ih ostaviti da se potpuno ohlade. Sada će se koža lako skinuti i moći ćete je ukloniti gotovo jednim pokretom.
Drugi način kako možete oguliti pečenu papriku je da pečene paprike prebacite u plastičnu vrećicu i labavo zavežite. Ostaviti da se ohladi. Dok se hlade zamagljuju se, što olakšava guljenje.
Nakon 10-ak minuta paprike su hladne. Izvadite ih jednu po jednu i ogulite.