Praktični savjeti / Kako oguliti češnjak - jednostavan postupak čišćenja češnjaka

Image
Foto: Pixabay

Naučite kako brzo oguliti češnjak. Za brzo guljenje češnjaka trebate veliku zdjelu i tanjur, a postupak je vrlo jednostavan.

10.12.2021.
14:45
Pixabay
VOYO logo

Češnjak je jedan od najčešće korištenih sastojaka u pripremi mnogih jela. Kako oguliti češnjak na pravilan način?

Očistite više češnjeva češnjaka odjednom uz pomoć jednostavnog trika. Da biste započeli, treba vam velika zdjela s tanjurom koji stane na vrh.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako brzo oguliti češnjak? Počnite tako što ćete dlanom pritisnuti češnjak i odvojiti češnjeve od korijena. Najbolje je raditi s dvije ruke.

Nakon toga stavite neoguljene režnjeve češnjaka u veliku zdjelu ili drugu posudu koja se može zatvoriti, poput velike staklenke s poklopcem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zatim stavite tanjur (ili malo manju zdjelu) naopako na vrh posude. Čvrsto ih držite zajedno i snažno protresite 20 do 30 sekundi.

Spremni ste baciti pogled na oguljeni češnjak. U ovom trenutku, kože bi trebale nestati ili labavo visjeti. Ako ne, još malo protresite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju, odbacite svu koru od češnjaka i uklonite sve što bi još moglo biti pričvršćeno. Trebalo bi se vrlo lako skinuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo