Bilo da pripremate tortu za sebe ili za nekog drugog, važno je da ona izgleda lijepo. Torta bi trebla izaći iz kalupa potpuno netaknuta, bez obzira na to koliko želite da kolač bude mrvljiv kada dođe vrijeme za posluživanje. Kako odvojiti tortu od kalupa bez da ju izmrvite?
Prije nego prijeđete na način kako odvojiti tortu od kalupa, najprije treba sačekati da se kolač potpuno ohladi prije nego što ga pokušate izvaditi iz kalupa. Zlatno smeđa konzistencija ukazuje da je biskvit torte gotov i da ga možete izvaditi. Ostavite tortu izvan pećnice najmanje dvadeset ili trideset minuta na sobnoj temperaturi prije nego što je pokušate izvaditi iz kalupa. Kada je proteklo vrijeme, tada je potrebno izvaditi tortu od kalupa. Evo kako odvojiti tortu od kalupa.
Najjednostavniji način kako odvojiti tortu od kalupa je jednostavno korištenje noža. Nježno gurnite nož između stranica kalupa i rubova torte. Nemojte rezati u samu tortu, samo popunite razmak između rubova kalupa i torte. Povucite nož po kalupu za tortu kako biste olabavili stisak koji rubovi još imaju na torti. Ovaj način kako odvojiti tortu od kalupa već je gotov te je tortu lagano izvaditi iz kalupa bez oštećenja.