Jela sa škampima /

Kako jednostavno i pravilno očistiti škampe?

Image
Foto: Pixabay

Jeste li ikada pripremali škampe kod kuće? Saznajte kako očistiti skampe i pripremite obrok kao iz restorana.

1.9.2022.
15:12
Pixabay
VOYO logo

Ovu brzu i jednostavnu uputu za čišćenje i uklanjanje višaka od škampa ugostitelji i kulinarski profesionalci koriste s dobrim razlogom. Uvijek rezultira prekrasnim, slatkim škampima za sve vaše najbolje recepte. Zbog toga pogledajte kako očistiti škampe uz naše savjete.

Počnite sa svježim ili odmrznutim smrznutim škampima u ljušturama. Svaku kozicu primite za rep i odvojite noge. Zatim odmotajte i uklonite tanku ljusku ostavljajući rep netaknutim. Možete zadržati repove radi zanimljivijeg izgleda ako želite. Malim nožem za guljenje zarežite plitki rez duž vrha škampa sve do repa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrhom noža izvadite žilu u škampu. Crna vena koja se proteže uzduž leđa škampa crijevni je trakt. Dok se škampi mogu kuhati i jesti sa ili bez žile, većina ljudi radije ih uklanja radi okusa i prezentacije. Sljedeći korak kako očistiti škampe je dobacivanje ljuske i žilice. Isperite kozice čistom vodom, ako je potrebno, i ostavite ih na papirnatom ručniku da se osuše. To su svi koraci koje morate obaviti kako biste očistili škampe. Sretno! Sada znate kako očistiti škampe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo