Morski plodovi /

Kratki vodič i savjeti kako napuniti lignje

Image
Foto: Pixabay

Lignje su ukusne same po sebi, a s pravim punjenjem mogu biti još i bolje. Kako napuniti lignje?

3.11.2022.
11:44
Pixabay
VOYO logo

Kako biste kvalitetno napunili lignje, najprije blitvu blanširajte u kipućoj vodi jednu minutu, zatim ocijedite i ohladite pod mlazom vode. Blitvu potpuno ocijediti i sitno nasjeckajte i stavite na stranu.

Stavite tri žlice maslinovog ulja u veliku tavu ili široki lonac na srednje jakoj vatri. Dodajte luk i komorač, začinite solju i paprom i kuhajte dok ne omekšaju i lagano poprime boju, oko 10 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za punjenje lignji dodajte listove komorača, sjeme komorača, inćun, češnjak, origano i crvenu papriku. Kuhajte uz miješanje još oko dvije minute.

Ugasite vatru i prebacite smjesu u zdjelu za miješanje. Dodati pinjole, limunovu koricu, krušne mrvice, sir i ostavljenu kuhanu blitvu. Dobro izmiješajte drvenom kuhačom. Kušajte i pravilno začinite smjesu za punjenje lignji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo