Recept i priprema /

Kako napraviti zeleni papar u salamuri?

Image
Foto: Pixabay

Kako napraviti zeleni papar u salamuri? Ako želite napraviti zeleni papar u salamuri slijedite ovaj recept kako napraviti zeleni papar u salamuri.

4.6.2022.
10:52
Pixabay
VOYO logo

Zeleni papar u zrnu je glavna jela tajlandske i vijetnamske kuhinje. Mogu se koristiti cijele ili nasjeckane, slično kao i kapari, kako bi dodali novu dimenziju okusa lososu, prženoj riži, jajima, salatama, juhama, tanjurima sa jelima i još mnogo toga.

Sastojci za pripremu zelenog papra u salamuri:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 šalice vode
  • 5 žličica soli
  • 1 šalica zelenog papra u zrnu
  • pola žličice korijena kurkume
  • 5 češnja češnjaka
  • sok od 4 limuna

Evo kako napraviti papar u salamuri:

U srednjem loncu zakuhajte vodu i 4 žličice soli. Maknite s vatre i dodajte sušeni zeleni papar u zrnu. Pokrijte i namačite papar u zrnu 30 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ocijedite tekućinu i rezervirajte pola šalice vode. Stavite 1 žličicu morske soli, pola žličice kurkume, češnjak, lovor i ocijeđeni papar u zrnu u 16 oz. staklenka. Ulijte pola šalice rezervirane tekućine za namakanje u staklenku i napunite gotovo do vrha. Ostavite da se ohladi 30 minuta pa stavite u hladnjak preko noći. Čuvajte u hladnjaku do 2 mjeseca. Sada znate kako napraviti papar u salamuri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo