Zeleni papar u zrnu je glavna jela tajlandske i vijetnamske kuhinje. Mogu se koristiti cijele ili nasjeckane, slično kao i kapari, kako bi dodali novu dimenziju okusa lososu, prženoj riži, jajima, salatama, juhama, tanjurima sa jelima i još mnogo toga.
Sastojci za pripremu zelenog papra u salamuri:
- 2 šalice vode
- 5 žličica soli
- 1 šalica zelenog papra u zrnu
- pola žličice korijena kurkume
- 5 češnja češnjaka
- sok od 4 limuna
Evo kako napraviti papar u salamuri:
U srednjem loncu zakuhajte vodu i 4 žličice soli. Maknite s vatre i dodajte sušeni zeleni papar u zrnu. Pokrijte i namačite papar u zrnu 30 minuta.
Ocijedite tekućinu i rezervirajte pola šalice vode. Stavite 1 žličicu morske soli, pola žličice kurkume, češnjak, lovor i ocijeđeni papar u zrnu u 16 oz. staklenka. Ulijte pola šalice rezervirane tekućine za namakanje u staklenku i napunite gotovo do vrha. Ostavite da se ohladi 30 minuta pa stavite u hladnjak preko noći. Čuvajte u hladnjaku do 2 mjeseca. Sada znate kako napraviti papar u salamuri.