Ako ste u potrazi za jednostavnim i laganim receptom za umak za wok, onda pogledajte ovaj umak. S rižinim octom, češnjakom, smeđim šećerom i nekoliko drugih sastojaka imat ćete ukusan umak koji je savršen za miješano povrće ili svinjetinu.
Kako napraviti umak za wok pomoću ovih sastojaka?
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- pola šalice soja umaka sa smanjenim udjelom natrija
- pola šalice pileće juhe sa smanjenim udjelom natrija
- 1 – 2 žlice kukuruznog škroba
- 1 žlica mljevenog češnjaka
- 1 žlica mljevenog đumbira
- 1 žlica smeđeg šećera
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 žličica rižinog octa
- pola žličice sezamovog ulja (po želji)
Kako se priprema umak za wok?
U maloj posudi umutite sastojke za umak dok ne postanu glatki. Zagrijte lonac na srednje jako. Dodajte umak za wok i zagrijavajte dok se ne zgusne, miješajući po potrebi, oko 5 minuta. Prebacite umak za wok u spremnik za skladištenje i stavite u hladnjak do 1 tjedna.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa