Vrhnje i senf su super kombinacija s mesom, a kada im se doda još par sastojaka dobijete umak koji se slaže uz svako pečenje. Evo kako napraviti umak za pečenje uz naš recept.
Sastojci za umak za pečenje od vrhnja i senfa:
- 1 ljutika, mljevena (oko 3 žlice)
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 režanj češnjaka, samljeven
- 1 šalica suhog bijelog vina
- 1/4 šalice senfa
- 2 žličice šećera
- 1 čašica kiselog vrhnja
- 1 žličica soli
- 1/4 žličice svježe mljevenog crnog papra
Kako napraviti umak za pečenje:
Pirjajte ljutiku na vrućem ulju u srednjoj tavi na srednjoj vatri 2 minute ili dok ne omekša; dodajte češnjak i pirjajte 1 minutu. Umiješajte vino, senf i šećer. Pustite da prokuha. Kuhajte, neprestano miješajući, 3 minute ili dok se smjesa ne zgusne i ne reducira za otprilike pola. Maknite s vatre i umiješajte kiselo vrhnje, sol i papar. Poslužite odmah. Sad znate kako napraviti umak za pečenje koji će se svidjeti svima.