Napravili ste tortu no čini se da neki detalji nedostaju. Svaka torta treba svoju glazuru, punjenje, biskvit i dekoracije a pravi kućni slastičar zna koliko posla ima prilikom slaganja torte.
Dekoracije su možda i najteži dio pečenja no s ovih par savjeta ćete uspijeti prebroditi taj korak i torte koje ćete ubuduće raditi bit će dostojne zvati se pravom slasticom.
Jedna od glavnih sastojaka pomoću kojih možete napraviti predivne ukrase za tortu jest glazura i njome uz prekrivanje torte možete raditi razne uzorke primjerice cvjetne oblike ili valove.
Glazuru možete napraviti raznih boja i okusa, od čokoladnih do citrusnih, možete koristiti prirodne boje ili umjetna bojila a glavni sastojci su maslac i šećer. Od alata je potrebna špatula, malo tople vode za nanošenje glazure i otvoreni plastični ili papirnati kornet za dekoriranje.
Za uzroke i ispisivanje koristimo takozvanu ‘kraljevsku glazuru’ koja je malo tvrđa od glazure koju nanosimo na tortu a radi se od bjelanjaka I šećera.