Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Recept i priprema /

Kako napraviti tjesteninu bez jaja?

Domaća tjestenina bez jaja odlična je za razne umake ili za domaće juhe. Za pripremu tjestenine bez jaja trebat će vam samo nekoliko sastojaka i malo vremena.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Tjestenina bez jaja veoma je jednostavna za pripremu i možete ju napraviti i ručno bez mašine.

Sastojci potrebni za pripremu tjestenine bez jaja su:

300 g brašna

150 ml vode

pola žličice soli

Upute kako napraviti tjesteninu bez jaja:

U veću zdjelu dodajte brašno, napravite udubinu u sredini i dodajte vodu i sol, promiješajte vilicom da se sjedini, zatim premjestite na ravnu površinu i lagano mijesite oko 3-5 minuta, zatim oblikujte kompaktnu kuglu od tijesta , ako je tijesto previše suho onda dodajte još malo vode (1 žlicu po žlicu).

Pokrijte tijesto kuhinjskom krpom i ostavite da odstoji 30 minuta.

Ponovno mijesite tijesto nekoliko puta, a zatim ga razvaljajte na lagano pobrašnjenoj ravnoj površini. Razvaljajte na oko 3 cm debljine, zarolajte i izrežite komadiće tjestenine.

Ovu tjesteninu bez jaja možete kuhati u kipućoj slanoj vodi oko 6-7 minuta.

Tjesteninu bez jaja možete poslužiti sa prilogom ili umakom po želji.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike