Sirup od borovih iglica poznat je po svojim blagodatima. Kako napraviti sirup od borovih iglica? Imajte na umu da je sirup od borovice prilično rijedak, dodavanjem veće količine meda može se zgusnuti, ali tada će izgubiti puninu svog okusa. Što trebate znati o izradi domaćeg sirupa od borovih iglica.
Sastojci za domaći sirup od borovih iglica:
- 130 g šećera
- 250 ml vode
- 250 – 500 g borovih iglica, ispranih
- 50 g zgnječenih bobica smreke (po želji)
- 30 g grančica ružmarina (nije obavezno)
Kako napraviti sirup od borovih iglica?
U srednje velikoj posudi zakuhajte vodu i šećer uz povremeno miješanje. Dodajte borove iglice, smreku i ružmarin ako koristite. Ugasite vatru i ostavite 12 do 24 sata. Dobro procijediti u čiste staklenke. Čuvajte sirup od borovih iglica poklopljen u hladnjaku do 3 mjeseca.