Za ovo zasitno jelo listovi kupusa se pune začinjenom mješavinom riže, mljevene junetine, svinjetine i šunke. Zatim se poslažu na podlogu od kiselog kupusa i dinstaju do kraja. Ovo je najbolji recept za sarmu koji ćete ikada probati. Saznajte kako napraviti sarmu od kiselog kupusa.
Sastojci za sarmu:
- 1 velika glavica kupusa
- 500 g mljevene govedine
- 250 g mljevene svinjetine
- 120 ml nekuhane bijele riže dugog zrna
- 1 luk, sitno nasjeckani
- 1 jaje
- ½ žličice češnjaka u prahu
- 1 žličica soli
- 1 žličica krupno mljevenog crnog papra
- 500 g kiselog kupusa
- 120 ml soka od rajčice
- vode
Kako napraviti sarmu od kiselog kupusa?
U velikoj zdjeli pomiješajte govedinu, svinjetinu, šunku, rižu, luk, jaje, češnjak u prahu, sol i papar. Dobro promiješajte. Smjesu mesa oblikujte u duguljaste kuglice odnosno sarme. Zatim oko svake loptice omotajte list kiselog kupusa.
Na dno velikog lonca rasporedite kiseli kupus, a zatim na njega složite sarme tako da ih okrenete prema dolje. Sarme prelijte sokom od paradajza, pa dodajte vode toliko da prekrije. Zakuhajte, zatim smanjite vatru i kuhajte oko 3 sata, dodajući još vode po potrebi. Sada znate kako napraviti sarmu od kiselog kupusa.