Kuharica /

Kako napraviti domaću sarmu od kiselog kupusa?

Image

Sarma je jelo koje se na našim prostorima jako cijeni, ako nikada niste probali sarmu od kiselog kupusa, sada je vrijeme za to. Kako napraviti sarmu od kiselog kupusa?

2.12.2022.
16:03
VOYO logo

Za ovo zasitno jelo listovi kupusa se pune začinjenom mješavinom riže, mljevene junetine, svinjetine i šunke. Zatim se poslažu na podlogu od kiselog kupusa i dinstaju do kraja. Ovo je najbolji recept za sarmu koji ćete ikada probati. Saznajte kako napraviti sarmu od kiselog kupusa.

Sastojci za sarmu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 velika glavica kupusa
  • 500 g mljevene govedine
  • 250 g mljevene svinjetine
  • 120 ml nekuhane bijele riže dugog zrna
  • 1 luk, sitno nasjeckani
  • 1 jaje
  • ½ žličice češnjaka u prahu
  • 1 žličica soli
  • 1 žličica krupno mljevenog crnog papra
  • 500 g kiselog kupusa
  • 120 ml soka od rajčice
  • vode

Kako napraviti sarmu od kiselog kupusa?

U velikoj zdjeli pomiješajte govedinu, svinjetinu, šunku, rižu, luk, jaje, češnjak u prahu, sol i papar. Dobro promiješajte. Smjesu mesa oblikujte u duguljaste kuglice odnosno sarme. Zatim oko svake loptice omotajte list kiselog kupusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na dno velikog lonca rasporedite kiseli kupus, a zatim na njega složite sarme tako da ih okrenete prema dolje. Sarme prelijte sokom od paradajza, pa dodajte vode toliko da prekrije. Zakuhajte, zatim smanjite vatru i kuhajte oko 3 sata, dodajući još vode po potrebi. Sada znate kako napraviti sarmu od kiselog kupusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo