Recept /

Kako napraviti povrtni temeljac?

Image
Foto: Pixabay

Ukoliko cijenite prirodno, zdravo i ukusno, tada je povrtni temeljac savršen za vas. Kako napraviti povrtni temeljac?

26.2.2022.
9:54
Pixabay
VOYO logo

Za pripremanje vrhunskog povrtnog temeljca pripremite mnogo povrća koje ćete nasjeckati na sitne komadiće i kasnije staviti u lonac. Važno je da prije pripreme temeljito operete povrće kako biste se zaštitili od neželjenih bakterija.

Kada ste odradili sve prethodne korake, nasjeckano povrće poput mrkve, peršina, luka, celera, paprike ubacite u lonac i ulijte dovoljnu količinu vode kako bi povrće plivalo u njoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povrtni temeljac obavezno začinite dovoljnom količinom soli, a i ostalih začina, posebice paprom. Kada je povrće u vodi, ostavite ga da zakuha i pritom provjerite je li povrće omekšalo. Za omekšavanje povrća bit će dovoljno oko 40 minuta.

Kada je povrće u temeljcu omekšalo, sve zajedno možete procijediti, povrtni temeljac nakon što se ohladio možete spremiti u hladnjak, dok u skuhanom povrću možete uživati tako što ga pojedete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada je temeljac gotov, možete ga spremiti u frižider ili zamrzivač kako biste ga koristili kad god poželite. Ukoliko se odlučite povrtni temeljac ne spremati u zamrzivač, u hladnjaku može potrajati oko pet dana. Zapamtite da temeljac nije potrebno dodatno soliti kada ga izvadite iz zamrzivača, jer je soljen već za vrijeme prvog kuhanja pa postoji mogućnost prezačinjavanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo