Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Recept i priprema /

Kako napraviti ukusnu i prhku pitu od tikvica?

Ukoliko kod kuće imate tikvice i niste sigurni što učiniti s njima, možete napravit pitu od tikvica. Pita od tikvica jednostavno se i brzo priprema.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Pitu od tikvica možete poslužiti kao predjelo ili kao prilog uz piletinu, svinjetinu ili odreske. Osim uz meso, pitu od tikvica možete poslužiti i samo uz salatu.

Sastojci potrebni za pripremu pite od tikvica su:

285 g nasjeckanih tikvica, ocijeđenih

1 luk, nasjeckani

nasjeckani svježi vlasac

65 g mozzarelle

2 žlice ribanog parmezana

65 g pšeničnog brašna

1 žličica praška za pecivo

160 ml mlijeka s manjim postotkom masti

1 žličica maslinovog ulja

2 jaja, istučena

sol, papar

Upute kako pripremiti pitu od tikvica:

Zagrijte pećnicu na 200°C. Posudu za pitu pošpricajte sprejom za kuhanje. Pomiješajte tikvicu, luk, vlasac i mozzarellu u zdjeli.

U drugu zdjelu prosijajte brašno i prašak za pecivo. Dodajte preostale sastojke u zdjelu i dobro promiješajte. Pomiješajte sa smjesom od tikvica i izlijte u kalup za pitu.

Pospite parmezanom i pecite 30-35 minuta ili dok nož ne izađe čist iz sredine. Pustite da odstoji najmanje 5 minuta prije posluživanja.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike