Pitu od tikvica možete poslužiti kao predjelo ili kao prilog uz piletinu, svinjetinu ili odreske. Osim uz meso, pitu od tikvica možete poslužiti i samo uz salatu.
Sastojci potrebni za pripremu pite od tikvica su:
- 285 g nasjeckanih tikvica, ocijeđenih
- 1 luk, nasjeckani
- nasjeckani svježi vlasac
- 65 g mozzarelle
- 2 žlice ribanog parmezana
- 65 g pšeničnog brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- 160 ml mlijeka s manjim postotkom masti
- 1 žličica maslinovog ulja
- 2 jaja, istučena
- sol, papar
Upute kako pripremiti pitu od tikvica:
Zagrijte pećnicu na 200°C. Posudu za pitu pošpricajte sprejom za kuhanje. Pomiješajte tikvicu, luk, vlasac i mozzarellu u zdjeli.
U drugu zdjelu prosijajte brašno i prašak za pecivo. Dodajte preostale sastojke u zdjelu i dobro promiješajte. Pomiješajte sa smjesom od tikvica i izlijte u kalup za pitu.
Pospite parmezanom i pecite 30-35 minuta ili dok nož ne izađe čist iz sredine. Pustite da odstoji najmanje 5 minuta prije posluživanja.