Kako napraviti ukusnu i prhku pitu od tikvica?
Pitu od tikvica možete poslužiti kao predjelo ili kao prilog uz piletinu, svinjetinu ili odreske. Osim uz meso, pitu od tikvica možete poslužiti i samo uz salatu.
Sastojci potrebni za pripremu pite od tikvica su:
285 g nasjeckanih tikvica, ocijeđenih
1 luk, nasjeckani
nasjeckani svježi vlasac
65 g mozzarelle
2 žlice ribanog parmezana
65 g pšeničnog brašna
1 žličica praška za pecivo
160 ml mlijeka s manjim postotkom masti
1 žličica maslinovog ulja
2 jaja, istučena
sol, papar
Upute kako pripremiti pitu od tikvica:
Zagrijte pećnicu na 200°C. Posudu za pitu pošpricajte sprejom za kuhanje. Pomiješajte tikvicu, luk, vlasac i mozzarellu u zdjeli.
U drugu zdjelu prosijajte brašno i prašak za pecivo. Dodajte preostale sastojke u zdjelu i dobro promiješajte. Pomiješajte sa smjesom od tikvica i izlijte u kalup za pitu.
Pospite parmezanom i pecite 30-35 minuta ili dok nož ne izađe čist iz sredine. Pustite da odstoji najmanje 5 minuta prije posluživanja.
403 Forbidden