Recept i priprema /

Kako napraviti ukusnu i prhku pitu od tikvica?

Image

Ukoliko kod kuće imate tikvice i niste sigurni što učiniti s njima, možete napravit pitu od tikvica. Pita od tikvica jednostavno se i brzo priprema.

25.10.2022.
15:22
VOYO logo

Pitu od tikvica možete poslužiti kao predjelo ili kao prilog uz piletinu, svinjetinu ili odreske. Osim uz meso, pitu od tikvica možete poslužiti i samo uz salatu.

Sastojci potrebni za pripremu pite od tikvica su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 285 g nasjeckanih tikvica, ocijeđenih
  • 1 luk, nasjeckani
  • nasjeckani svježi vlasac
  • 65 g mozzarelle
  • 2 žlice ribanog parmezana
  • 65 g pšeničnog brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 160 ml mlijeka s manjim postotkom masti
  • 1 žličica maslinovog ulja
  • 2 jaja, istučena
  • sol, papar

Upute kako pripremiti pitu od tikvica:

Zagrijte pećnicu na 200°C. Posudu za pitu pošpricajte sprejom za kuhanje. Pomiješajte tikvicu, luk, vlasac i mozzarellu u zdjeli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugu zdjelu prosijajte brašno i prašak za pecivo. Dodajte preostale sastojke u zdjelu i dobro promiješajte. Pomiješajte sa smjesom od tikvica i izlijte u kalup za pitu.

Pospite parmezanom i pecite 30-35 minuta ili dok nož ne izađe čist iz sredine. Pustite da odstoji najmanje 5 minuta prije posluživanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo