Pasirana rajčica može se koristiti u mnogim jelima, a ako želite koristiti pasiranu rajčicu bez konzervansa, onda pogledajte kako napraviti pasiranu rajčicu kod kuće.
Kako biste napravili pasiranu rajčicu potrebni su vam sljedeći sastojci:
- 2 kg rajčice
Kako napraviti pasiranu rajčicu?
Operite rajčice pod hladnom vodom i osušite. Po želji ogulite rajčice oštricom za guljenje povrća. Prepolovite rajčice i odrežite sve nesavršenosti, modrice ili meka mjesta. Izvadite jezgru rajčice. Žlicom ostružite sjemenke i svu vodenastu pulpu.
Krupno nasjeckajte rajčice. Stavite rajčice u veliki lonac s debelim dnom na srednje jaku vatru i zakuhajte. Smanjite vatru na srednje nisku i pirjajte dok ne puste malo soka i ne omekšaju, oko 10 minuta. Slijede ostali koraci kako napraviti pasiranu rajčicu.
Maknite lonac s rajčicama s vatre. Ohladite rajčice još 5 do 10 minuta. Pasirajte u loncu uz miješanje s mikserom ili je premjestite u bledner i miješajte dok ne postane glatka.
Pasiranu rajčicu spremite u vrećice za zamrzavanje. Istisnite višak zraka, zatvorite, označite i zamrznite.