Recept za mascarpone sir /

Kako napraviti mascarpone sir kod kuće

Image
Foto: Pixabay

Kako napraviti mascarpone? Može li se mascarpone napraviti kod kuće? Donosimo odgovor kako napraviti mascarpone.

29.10.2021.
11:26
Pixabay
VOYO logo

Mascarpone je svježi kravlji sir s udjelom mliječne masti od 60% do 75%. Dobiva se od vrhnja, a potječe iz talijanske pokrajine Lombardije. Ako slučajno još niste koristili taj ukusni kremasti sir u desertima ili jelima, morate probati.

Mascarpone možete koristiti i u slatkim, slanim ili primjerice kiselkastim jelima. Može biti zamjena za vrhnje, posebice u umacima koji se dobro slažu s tjesteninom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radite li umak s težim sirevima poput gorgonzole, mascarpone će malo ublažiti njezin okus. Ako planirate napraviti jelo od mascarpone sira, ne morate ga kupovati jer se vrlo lako može pripremiti kod kuće, a potrebna su vam samo dva sastojka. Evo kako napraviti macarpone kod kuće sa samo dva sastojka.

Sastojci za 250 grama mascarpone sira:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 500 ml slatke pavlake (vrhnja)
  • 15 ml soka od limuna (to je 1/2 limuna)

Priprema mascarpone sira:

Slatko vrhnje “sipati u lonac i zagrijati na 80-82 °C. To vam je otprilike kada stavite vrh prsta u vrhnje veoma vreo osjećaj, ali ne dozvolite da vrhnje prokuha.

Sipati sok od limuna i još minutu na vatri miješati, a onda skloniti na stranu. Pokriti sa prozirnom folijom i ostaviti na sobnoj temperaturi da se skroz ohladi. Tako ohlađeno staviti u frižider na 24 h.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo