Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Recept i priprema /

Kako napraviti lisnato tijesto?

Jeste li probali napraviti sami domaće lisnato tijesto? Saznajte kako napraviti lisnato tijesto.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Lisnato tijesto možete napraviti i sami, potreban vam je samo dobar recept. Kako napraviti lisnato tijesto?

Sastojci za lisnato tijesto:

220 g maslaca

240 g brašna

12 g šećera

2 g žličice soli

150 ml hladne vode

Kako napraviti lisnato tijesto?

Kako biste napravili lisnato tijesto, u velikoj posudi za miješanje pomiješajte brašno, šećer i sol. Smrznuti maslac naribajte u brašno. Preostali kraj maslaca koji ne možete naribati na kockice. Ubacite rukama maslac u smjesu brašna dok se dobro ne obloži.

Smjesu prelijte sa šest žlica vode i preklopite dok se ne zgruda. Nastavite dodavati vodu žlicu po žlicu dok se ne stvori labavo tijesto. Lagano premijesite tijesto nekoliko puta u posudi dok se ne stvori kohezivna masa.

Za lisnato tijesto oblikujte kvadrat i čvrsto zamotajte u plastičnu foliju. Ohladite na sat vremena. Na lagano pobrašnjenoj površini razvaljajte ohlađeno tijesto u pravokutnik.Presavijte tijesto na trećine kao slovo. Okrenite za 90 stupnjeva. Ponovite kotrljanje, savijanje i rotiranje još tri puta, kako bi lisnato tijesto bilo što uspješnije.

Presavijte na trećine, čvrsto zamotajte, zatim ohladite najmanje dva sata ili do dva dana. Lisnato tijesto možete staviti u vrećicu za zamrzavanje i zamrznite do dva mjeseca.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike